fbpx

Introductie Arnaud

Arnaud is een voormalig professioneel danser en momenteel een fysiotherapeut en Pilates leraar. Als danser volgde hij eerst zijn opleiding aan de school van Maurice Béjart in Lausanne Zwitserland. Daarna verhuisde hij naar Spanje om zich aan te sluiten bij IT Dansa waar hij de kans kreeg om te werken met en stukken te dansen van onder andere Alexander Ekman, Ohad Naharin, en Jiří Kylián. In 2007 verhuisde hij naar Nederland om te werken met Itzik Galili in Groningen. Later danste hij bij Dansgroep Amsterdam en Noord Nederlandse Dans, waarbij hij een paar keer heen en weer pendelde tussen Groningen en Amsterdam. De laatste 4 jaar van zijn danscarrière werkte hij bij ICK Amsterdam en Ballet National de Marseille.

Na zijn danscarrière besloot hij een switch te maken en studeerde hij voor fysiotherapeut. Arnaud was geïnteresseerd in het leren kennen van het lichaam via een meer wetenschappelijke benadering. Hij hoopte zijn kinesthetische ervaring als danser en zijn theoretische en praktische kennis als fysiotherapeut te kunnen samenvoegen om mensen te helpen herstellen van blessures en beter te bewegen om zich beter te voelen. Vanwege zijn interesse in training, volgde hij tijdens zijn studie Fysiotherapie een Minor Personal Training.

De afgelopen jaren is Arnaud werkzaam geweest als Fysiotherapeut, Personal trainer en Pilates docent. Door zijn dansachtergrond en fysiotherapiediploma is hij in staat om zich aan te passen aan de behoeften van zijn cliënten. Het maakt niet uit of dat betekent dat de training langzaam weer wordt opgepakt of dat je fysiek wordt uitgedaagd en je in het zweet moet werken.

 
Educatie
 
– Ecole-Atelier Rudra Béjart Lausanne Zwitserland
– BSc Fysiotherapie
– ACSM Personal Trainer
– Comprehensive Polestar Pilates Leraren Opleiding
Bodyvita Pilates Studio in Amsterdam Zuid en Amsterdam Centrum - Pilates lessen en Pilates Reformer Studio