ECHTE VERHALEN

Echte Verhalen - Bodyvita - Pilates lessen in Amsterdam centrum

film_19323_400_0_90

Na jaren van sportscholen, yogaklasjes en blauwe maandagen rennen door het park, kwam ik via via bij Bodyvita terecht, de pilates studio in hartje Amsterdam van Tatjana Plotnikova. Ik had gehoord dat Pilates een goede bewegingsvorm is voor mensen die last hebben van hun rug. Dat is wat voor mij, dacht ik!Nu, na 3 maanden 2x per week trainen merk ik al een groot verschil. Ik ben sterker, leniger, heb meer energie, en bovenal: ik heb totaal geen rugklachten meer! Ik heb altijd een enorme hekel aan sporten gehad maar nu gaat het me moeiteloos af. Sterker nog, ik merk dat ik een lichte pilates-verslaving heb opgelopen. Het is ontzettend stimulerend als je al zo snel resultaat hebt. Je krijgt les in een klein groepje van hooguit vijf, op pilatesbanken met veren en zachte gewichten. Door de streps en veren kun je in principe alle oefeningen doen en zo licht of zo zwaar maken als je aankan. Tatjana of een van de andere docenten houdt heel goed in de gaten wat je precies doet, wat je niveau is en waar je aan moet werken. Als je net begint met Pilates is het handig een paar privé-lessen te volgen zodat je goed weet hoe je de pilatesbanken moet bedienen, maar dat leer je heel snel.!

‘Na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je een ander mens’. Aldus de grondlegger Pilates. !

Die 30 lessen, daar zit ik nog niet eens aan, maar ik voel me nu al een ander mens!!!

Ariane Schluter

ZwangerschapsYoga1 (1)

 

Ik heb met veel plezier Pilates-lessen voor zwangeren gevolgd bij Body Vita. De lessen waren uitdagend en steeds toegespitst op mijn persoonlijke situatie. Er was ook ruimte voor veel individuele aandacht. De lessen werden gegeven in een prettige ruimte. Nieuw, rustig, schoon en mooi! Ik zou het iedereen aanraden!

 Caitlin

foto1 (1)

 

Sinds ik regelmatig een pilates workout heb zijn de rugklachten veel en veel minder geworden. Ook helpt pilates mij met een mooie, goede, sterke corps houding die me weer verder helpt met andere sporten.

Annette Rijken

IMG_6338-300x224 (1)

Tegen iedereen zeg ik ‘voorkomen is beter dan genezen’, wanneer ik over de Pilates studio van Tatjana vertel.Eind november  begon ik vol ijver met de personal trainingen bij Emilie met het voornemen 1 kaart van 10 pt’s bij haar vol te maken en dan over te stappen naar de groep lessen. Mijn rechterarm functioneerde niet als gevolg van een borstoperatie. Toen ik in de gaten kreeg hoeveel baat mijn arm en lichaam had bij al deze kleine beweging-oefeningen, heb ik een tweede en nu een derde p.t.-kaart genomen terwijl ik ook een kaart voor de reguliere lessen heb gekocht. Het is zoals bij veel beroepen zoals kappers, slagers, tennissers en noem maar op: waarom zou je wachten totdat de knie- en rugpijnen beginnen? Pak jezelf aan en begin met deze lessen in een mooi en goed geutileerde studio onder begeleiding van vakkundige medewerksters. En als je lang genoeg je best doet dan kom je vanzelf in de toplessen van Tatjana terecht: een superster! Enkele zaken waarop u moet letten zijn: rechtop staan, schouderbladen naar achteren, navel (lees: buik) inhouden, schouders laten zaken: ruimte maken tussen schouders en hoofd, borstbeen naar voren: trotse houding!

Ja, trotse houding! Word, ongeacht leeftijd en sekse, weer trots op uzelf!

Angela Flores

inyan

Ik sport al jaren vrij fanatiek; deed  minimaal 3x per week aerobics en ontdekte pilates ruim 10 jaar geleden. De pilates machine bleek een fantastische workout te zijn.Tot iemand vertelde over die nieuwe studio Bodyvita in de Kerkstraat was ik tevreden. De les van Tatjana was echter een openbaring; zij heeft mijn inzicht in sport veranderd. Vroeger werkte ik vanuit kracht, nu leer ik te focussen op 1 spier en juist te ontspannen. Iedere les is anders waardoor er geen herhaling van oefeningen optreedt. Daarom hoop ik dit tot op hoge leeftijd (lees 90..minstens) te kunnen blijven doen en mét een hoogbejaarde Tatjana Plotnikova als instructeur!

Heleen

man exercising workout fitness ball posture

 

Ik ben in 2010 begonnen met het beoefenen van Pilates. Ik had ernstige lage rugklachten en door een kennis werd mij geadviseerd eens langs te gaan bij Tatjana. Ze was heel vriendelijk en ze gaf me meteen het gevoel dat ik in goede handen was.Tatjana is zeer empatisch en leek als het ware meteen te begrijpen waarom ik met deze klachten rond liep. Voornamelijk een verkeerde houding was het probleem die weer veroorzaakt werd door ophoping van spanning en stress in bepaalde gedeelten van mijn lichaam.
Zeer voorzichtig en met veel beleid zijn we begonnen met trainen.
Al snel volgden de resultaten en mijn houding werd stukje bij beetje beter. Door er jarenlang een verkeerde houding op na te houden kostte het aardig wat tijd om mijn lichaam weer in balans te krijgen.
Maar Tatjana nam altijd de tijd, forceerde niets en leek haarfijn aan te voelen welke oefeningen wel en welke niet voor mij geschikt waren. Na inmiddels al weer 4 jaar pilates zijn mijn rugklachten grotendeels verdwenen en ben ik veel fitter dan ik ooit geweest ben.
Ook is het heel prettig om na een drukke werkdag even alle opgebouwde spanning door middel van de pilatestraining te laten afvloeien.

Bart

417927_10150557699197427_1367267272_n (1)

Als je een manier van trainen hebt gevonden die bij je past, in mijn geval Pilates, voel je je sterk en in evenwicht. Op de pilatesmat valt alles van me af, is het stil en rustig en goed. Ik ben dankbaar dat ik ruim 8 jaar geleden bij Gisela van Sunfit (weet je nog Margot) kennis maakte met Pilates en nog dankbaarder dat ik daarna lessen heb mogen volgen bij Tatjana Plotnikova, werkelijk mijn inspirator.

Joline Jolink

10014573_612578598826037_509123649_n (1)

De beste Pilates studio van het land waarvoor ik graag reclame maak

Huub Stapel

ingridkluvers1 (1)

Ingrid Kluvers

Ze hadden elkaar in geen jaren gezien en bleken bij elkaar om de hoek te wonen. Ingrid Kluvers vertelt over een ontmoeting met een oude vriendin.Toevallig liepen we elkaar tegen het lijf. Dat van haar was nog steeds opvallend slank. Snel rekende ik uit dat we elkaar al minstens vijfentwintig jaar niet meer hadden gezien. Jaren die haar fysiek niet hadden aangetast. Ondanks haar warme hartelijkheid en blijdschap over ons weerzien, voelde ik me steeds zwaarder worden en strammer bovendien. We maakten een afspraak om een keer samen te lunchen. Na het tweede kopje koffie durfde ik haar eindelijk te vragen: Hoe blijf jij zo geweldig in vorm? Ze lachte bescheiden en mompelde iets over af en toe wat fitness. ‘Ja. Ja’ dacht ik schamper, dat kennen we. Ik roei me rot, aerobic me een slag in de rondte, loop en fiets als een dolle, maar dat laat onverlet dat mijn middel langzamerhand de vorm heeft van een brood en dat er weinig meer over is van mijn eens zo snaarstrakke lichaam. Het lijkt een ongelijke strijd tegen de zwaartekracht, ondanks gezonde voeding met nauwelijks koolhydraten.

Na onze lunch zweefde de vroegere vriendin vitaal en vederlicht de straat uit terwijl ik balend naar huis strompelde. Verdomme we zijn nota bene even oud, bedacht ik ziedend toen ik mijn voordeur achter me dicht sloeg.

Wat is haar geheim? Hocus pocus pilates pas, ik wilde dat ik ook zo lekker afgetraind was. Pilates?  Maar natuurlijk, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Laatst vertelde een goede vriend hoeveel baat hij daarbij heeft en het is hem aan te zien. Op de sportschool waar ik roei en aerobics doe blijken ze ook een Pilatesstudio te hebben. Ik  meld me meteen aan voor een instroomles waar ze niet moeilijk doen over een beginner. Ik zal die vriendin eens wat laten zien. Over een paar maanden ga ik vast weer met haar lunchen en dan zal zij haar ogen niet geloven. Dus sta ik op een vroege woensdagmorgen in mijn sportpakje klaar om de eerste Pilates beginselen bijgebracht te krijgen. ‘Wat gezellig, jij hier!’ hoor ik een bekende stem zeggen. Het is de vriendin van vroeger. ‘Maar ik dacht dat jij alleen een beetje fitness doet,’ stamel ik. ‘Ja zeker en twee keer per week een uurtje Pilates natuurlijk,’ antwoordt ze vrolijk, terwijl ze zelfbewust een matje uitrolt. Aan het eind van de les, waarin zij de benen zwierig heen en weer zwaait, zich moeiteloos oprolt als een bal en teasers energiek uitvoert, ben ik totaal uitgeput, maar wel overtuigd dat Pilates het begin zal zijn van mijn nieuwe leven. Voor het eerst heb ik het gevoel lichamelijk met iets bezig te zijn dat hout snijdt. Na de derde les ontdek ik mijn buikspieren en wat Pilates bedoelt met het ‘krachtcentrum’. Alle lichaamskracht en vitaliteit komt vanuit dit centrum. Mijn streven is nu een gracieuze en rechte houding, soepele spieren en gewrichten. En last but not least: een platte buik.

www.greyunlimited.nl

pilates-2-300x233 (1)

Al meer dan een jaar heb ik pilates lessen van Connie bij Bodyvita. Was toen ik begon, 62 jaar en bang dat ik niet goed genoeg zou zijn, maar die angst bleek ongegrond. Het was wel goed de eerste maand private trainingen te volgen, omdat je dan beter begrijpt wat pilates precies inhoudt. Connie gelooft in je en stimuleert je en let goed op dat je je niet forceert. En gelukkig is er ook genoeg te lachen…Heb geleerd mijn grenzen te verleggen en niet op te geven, mijn conditie is dan ook enorm verbeterd. Verheug me elke keer weer op de lessen, begin zelfs behoorlijk verslaafd te raken! Bodyvita is een fantastische pilates studio, met aardige en deskundige trainers,er zijn veel mogelijkheden en er heerst een fijne sfeer. En door de kleinschaligheid is alles erop gericht jou zo goed mogelijk les te geven.

Kaayk Dibets

604076_278432965652625_675637145_n-300x200 (1)

De beste Pilates studio met hele goeie Personal Trainers, ik vindt altijd heel fijn om daar te komen.

Caroline Hinnen