Pilates lessen in Amsterdam centrum

Bij Bodyvita kunt u Pilates-lessen volgen in groepsverband of met een personal trainer. De lessen worden gegeven in onze studio in het centrum van Amsterdam. 

“Na tien lessen zal u het verschil voelen, na twintig lessen zal u het verschil zien, en na dertig lessen heeft u een geheel nieuw lichaam.” Joseph Pilates

Pilates lessen in Amsterdam centrum

PILATES PERSONAL TRAINING

Individuele trainingsprogramma’s Met Pilates Personal Training heeft u de volledige aandacht van een personal trainer, in een programma dat op maat gemaakt is naar uw persoonlijke kenmerken en doelstellingen.

De eerste stap van de Personal Training is een kennismakingsgesprek met de trainer naar keuze. Hierin bepaalt u samen welke doelen u met de Pilates-training voor ogen heeft en waar uw fysieke en mentale grenzen liggen. Op basis van dit gesprek en zijn persoonlijke expertise, creëert uw trainer een programma waarin u stapsgewijs in eigen tempo uw persoonlijke gezondheid en vitaliteit kunt verbeteren.Vanzelfsprekend heeft u tijdens de personal training beschikking over alle apparatuur in onze studio in Amsterdam centrum.

Doelgerichte Personal Training

Bodyvita heeft tevens verschillende programma’s ontwikkeld voor specifieke doelgroepen of met een specifiek doel. Ook bij deze programma’s kunt u rekenen op de begeleiding en motivatie van een personal trainer:

  • Afslanken en figuurcorrectie
  • Totale fitheid
  • Prestatietrainingen voor specifieke sporten (o.a. hardlopen, paardrijden, tennis)
  • Revalidatietraining & medische fitness
  • Seniorenfitness
  • Ademhalingstechnieken
  • Anti-stress en ontspanning
Pilates lessen in Amsterdam centrum
Pilates lessen in Amsterdam centrum

Personal Myofascial Stretch

Stretch-lessen helpen om onnodige spierspanning te verlichten en/of de lichaamshouding te verbeteren. Een personal trainer helpt u bij speciale technieken om de zogenaamse fascia te versoepelen, oftewel het bindweefsel rond de spieren

Pilates In Groepsverband

Bodyvita heeft groepslessen in onze studio in Amsterdam centrum voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd.

Pilates voor beginners Bij een eerste kennismaking met Pilates is het introductieprogramma aanbevolen. Voor verdere stappen is het essentieel om eerst de basisprincipes en technieken achter de Pilates-methode te beheersen. De introductielessen zijn een toegankelijke manier om kennis te maken met de juiste ademhaling, lichaamshouding en het centreren van uw evenwicht.

Pilates voor geoefenden Wanneer u de basisbeginselen heeft ontwikkeld, tijdens de beginnerscursus of eerdere ervaringen, is het tijd voor de volgende stap. De oefeningen op dit niveau zijn complexer en het leertempo ligt hoger, met het verleggen van grenzen als beoogde doel.

Pilates voor gevorderden Pilates voor gevorderden vereist een zeer hoge ontwikkeling van lichamelijk bewustzijn en kennis van de eigen innerlijke kracht. Het is niet voor iedereen weggelegd dit niveau te bereiken. Zodra u eraan toe bent, volgt dat besef echter vaak vanzelf.

Pilates lessen in Amsterdam centrum
Pilates lessen in Amsterdam centrum

Pilates Allegro-les

De Pilates Allegro-les maakt gebruik van speciale trainingsapparatuur die extra weerstand biedt aan de beweging van het lichaam. Die extra spanning helpt bij het verbeteren van een niet-optimale lichaamshouding of om spieren die uit balans zijn te corrigeren. De Allegro biedt een groter repertoire aan oefeningen en houdingen dan traditionele apparatuur. Vanwege de extra weerstand wordt de Allegro-training doorgaans echter als intensiever ervaren. Pilates Allegro-lessen zijn geschikt voor het trainen van zowel dagelijkse bewegingen als atletische training die meer spierkracht vereisen.

Pilates Tijdens Zwangerschap

De zwangerschap is vaak de gelukkigste periode van het leven, maar deze brengt wel speciale behoeftes met zich mee. De speciale Pilates-zwangerschapslessen zijn volledig gericht op het in conditie houden van het lichaam in deze belangrijke periode. Ook bevorderen zij een sneller herstel van een gezond lichaam na de zwangerschap.    

WhatsApp chat