fbpx
Pilates lessen in Amsterdam centrum

Bij Bodyvita kunt u Pilates-lessen volgen in groepsverband of met een personal trainer. De lessen worden gegeven in onze studio´s in het centrum van Amsterdam en Amsterdam Zuid.

“Na tien lessen zal u het verschil voelen, na twintig lessen zal u het verschil zien, en na dertig lessen heeft u een geheel nieuw lichaam.” Joseph Pilates

Therapeutische Pilates 

Therapeutische Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest gericht om kracht, flexibiliteit, balans en bewegingspatronen te verbeteren. De methode is een veilige en effectieve manier om met orthopedische en neurologische problemen te werken, en is geschikt voor alle leeftijden en alle fitness niveaus.Problemen / aandoeningen die door therapeutische Pilates worden aangepakt, zijn onder meer:

 • Terugkomen naar fysieke activiteit na COVID
 • Orthopedische klachten en blessures
 • Postoperatieve revalidatie
 • Chronische pijn
 • Neurologische aandoeningen
 • Oncologische revalidatie
 • Pre / postnatale training
 • Gebrek aan motivatie om een gezonde beweging routine te behouden.

Uw therapeutische Pilates-sessies zijn diagnose specifiek en aangepast aan uw individuele behoeften en wensen.

 

PILATES PERSONAL TRAINING

Met Pilates Personal Training (PT) heb je de volledige aandacht van een personal trainer, in een programma dat op maat gemaakt is voor jouw fysieke gestel en doelstellingen.

De eerste stap van de Personal Training is een kennismakingsgesprek van 10 minuten met de trainer naar keuze. Onze trainers halen de meeste informatie uit het lichaam en de manier van bewegen die ze tijdens de eerste personal training waarnemen maar mocht je denken dat 10 minuten veel te kort is, stuur dan alle relevante informatie via email vóór het kennismakingsgesprek naar ons toe. Tijdens het kennismakingsgesprek gaan jullie samen bepalen welke doelen je met de Pilates-training voor ogen hebt en waar je fysieke en mentale grenzen liggen. Op basis van dit gesprek en de expertise van de trainer, wordt er een programma gecreëerd waarin je stapsgewijs, in eigen tempo je gezondheid en vitaliteit kunt verbeteren. Vanzelfsprekend heb je tijdens deze één-op-één sessies beschikking over alle apparatuur in onze studio’s in Amsterdam.

Wij bieden ook de trainingsvorm ‘Duet’, een tussenvorm van een personal training en een groepsles. Je traint dan samen met een bekende van je. Klik hier voor meer info en reserveringsaanvragen.

Doelgerichte Personal Training
Bodyvita heeft verschillende programma’s ontwikkeld voor specifieke doelen en/of doelgroepen. Ook bij deze programma’s kun je rekenen op de individuele aandacht en begeleiding van een personal trainer:

 • Correctie van de hele lichaamshouding
 • Flexibiliteit
 • Kracht zonder bulk
 • Houdingsverbetering
 • Gewichtsverlies en lange spieren
 • Verbetering van het evenwicht
 • Totale fitheid
 • Prestatietrainingen voor specifieke sporten (o.a. hardlopen, paardrijden, voetballen, hockeyen, tennissen, golfen, zwemmen, skiën, kitesurfen of windsurfen)
 • Revalidatietraining & rehab Pilates
 • Pilates voor Senioren
 • Vital program
 • Ademhalingstechnieken
 • Anti-stress en ontspanning

Pilates In Groepsverband

Bodyvita biedt Pilates groepslessen in onze studio’s, voor alle niveaus: van beginner tot gevorderd. Tijdens de Pilates groepslessen doen er 4-7 personen aan een les mee zodat we ten alle tijden de persoonlijke begeleiding en aandacht kunnen bieden die zo belangrijk is in onze studio´s.

Pilates voor beginners
Bij een eerste kennismaking met Pilates is het introductieprogramma verplicht om daarna mee te kunnen doen met de beginnerslessen. Pilates gaat uit van basisprincipes en -technieken. Het introductieprogramma van Bodyvita biedt een toegankelijke kennismaking met deze basisprincipes, zoals de juiste ademhaling, lichaamshouding en het centreren van je evenwicht. Nadat je deze introductie achter de rug hebt, raden wij je aan bij verschillende trainers beginnerslessen te volgen. Zo merk je zelf het beste bij welke trainer (en groep) je je het prettigst voelt.

Pilates voor geoefenden
Wanneer je de basisvaardigheden onder de knie heeft (van onze beginnerscursus of eerdere ervaringen), is het tijd voor de volgende stap. De oefeningen op dit niveau zijn complexer en het les- en leertempo ligt hoger, met als doel het verleggen van grenzen.

Pilates voor gevorderden
Pilates voor gevorderden vereist een zeer hoge ontwikkeling van lichamelijk bewustzijn en kennis van de eigen (innerlijke) kracht. Het is niet voor iedereen weggelegd dit niveau te bereiken. Zodra je eraan toe bent, volgt dat besef echter vaak vanzelf.

Pilates Partners
Pilates Partners is bedoeld voor een ‘gesloten’ eigen groep van personen (minimaal 4, maximaal 7) die graag met elkaar willen trainen. Denk aan collega’s, familie, of vriend(inn)engroepjes. Met Pilates Partners train je op een vaste tijd op een vaste dag met jouw vaste groep. Mail naar Tatjana voor aanvullende info: info@bodyvita.nl

Personal Myofascial Stretch

Stretch-lessen helpen om onnodige spierspanning te verlichten en/of de lichaamshouding te verbeteren. Een personal trainer helpt je middels speciale technieken om de ‘fascia’ (het bindweefsel rond de spieren) te versoepelen. De focus tijdens deze lessen ligt op het verbeteren van het bewegingsbereik, het elimineren van pijn, het versterken van de spieren rond de gewrichten, het reguleren van het zenuwstelsel en het voorbereiden van het lichaam op optimale prestaties. Doelgerichte personal myofascial stretch lessen kunnen helpen bij:

 • rug-, heup-, schouder- of nekklachten;
 • hielspoor, scheen split
 • hoofdpijn en migraine;
 • comfortabele, rustgevende en herstellende slaap
 • verhoogde flexibiliteit, verminderde stijfheid
Pilates lessen in Amsterdam centrum

​Pilates Tijdens Zwangerschap

De zwangerschap is een hele bijzondere periode in het leven van een vrouw, maar het brengt ook uitdagingen en andere behoeftes voor beweging met zich mee. De speciale Pilates-zwangerschapslessen zijn volledig gericht op het in conditie houden van het lichaam in deze belangrijke periode. Ook bevorderen zij een sneller herstel van een gezond lichaam na de bevalling.

Pilates Revalidatie

Wist je dat Pilates eigenlijk ontstaan is als een rehabilitatie methode?
Pas later werd Pilates ook een oefenvorm voor iedereen maar oorspronkelijk was Pilates bedacht om het lichaam gezond te maken en te houden. Daarom is Pilates uitermate geschikt gedurende de rehabilitatie periode. Als je geblesseerd bent of therapie nodig hebt voor chronische nek- en rugpijn, heup- / knievervangingen, multiple sclerose, fibromyalgie, scoliose of andere aandoeningen, heeft onderzoek aangetoond dat Pilates een effectieve behandeling kan zijn.
Tijdens Pilates Rehab is de individuele aandacht en begeleiding nog belangrijker en daarom werken we bij Bodyvita alleen in individuele lessen. Wij werken ook samen met fysiotherapeuten om de beste mogelijke behandeling voor je te vinden.

 

Pilates Top Atleten

Bij Bodyvita begeleiden we ook topatleten om beter te kunnen presteren.  Doordat bij Pilates de romp, bekken, core en schoudergordel apart betrokken worden bij de oefeningen en de nadruk op goede ademhaling tijdens vloeiende bewegingen ligt, kunnen topatleten door Pilates elk deel van hun lichaam individueel bereiken en trainen.  Pilates kan een zeer goede aanvulling zijn tijdens de voorbereiding voor:

 • ironmen
 • triathlons
 • marathons
 • open water swims
 • tour de France
 • bergbeklimmen

Dus voor alle atleten (amateurs en professionals) die een voorsprong op de concurrentie willen behalen, Pilates kan die manier zijn!

Pilates @Home

Wij komen naar je toe! Als je het druk hebt, je het liefst traint in je eigen huis of als je graag wat extra aandacht wil na maanden van ‘zoomen’, dan is dit een goede optie.
Je krijgt thuis privé pilates lessen onder begeleiding van je favoriete Bodyvita instructeur. De lessen zijn bedoeld voor 1 of 2 personen van hetzelfde huishouden, en aangepast aan je specifieke wensen of behoeftes. Het kan een les zijn op de mat, of met de props die je in huis hebt.
Op aanvraag kunnen we een ‘roller’, ‘magic circle’, gewichten of de kleine ballen meenemen. We kunnen evt ook  Allegro-2, Allegro-2 Tower of power, Chair, ExcO Chair or IQ Reformer voor je bestellen. ( worden verkocht als pakket tezamen met privé lessen).
Prijzen

Aanvragen voor Pilates@home kunnen gestuurd worden naar admin@bodyvita.nl, daarbij gaarne vermelden:
-Je naam, adres en postcode
-Voorkeur leraar
-Voorkeur dagen en tijden
-De offerte voor je props of apparaten