fbpx

Introductie

Als meisje van vier kreeg Madeleine haar eerste balletlessen. De liefde voor bewegen was geboren. Zij volgde de balletlessen aan de Delftse Muziek- en Balletschool en danste in de jaarlijkse balletvoorstellingen. Na haar professionele ballet opleiding aan het Brabants Conservatorium en het Rotterdams Conservatorium behaalde zij haar diploma voor balletdocent. Na het werken bij Het Internationaal Danstheater als danseres, koos zij, om vijf jaar lang  als stewardess de wereld rond te vliegen. Vervolgens opende zij haar eigen balletschool The Dance Corner en gaf daar les aan peuters tot volwassenen, met wie ze elk jaar een eindejaar voorstelling organiseerde. In haar vrije uren  begeleide en ondersteunde zij de selectie kunstrijders van de KNSB.
Vijf en twintig jaar lang gaf zij met veel plezier balletlessen en leiding aan haar school. Door omstandigheden komt zij  in contact met Pilates en wordt geraakt door de methode van Joseph Pilates. Het brengt haar terug naar haar passie: werken met het bewegingsapparaat , het lichaam.
Na het behalen van het certificaat voor Pilates mat docent gaat Madeleine weer lesgeven. Op dit moment is zij verbonden aan verschillende Pilates studio’s  en sportscholen in Amsterdam en geeft daarnaast haar eigen Pilates mat lessen. Door het volgen van de Polestar Pilates Comprehensive Education, kan zij nu ook cliënten begeleiden op de apparaten zoals, de Reformer, de Caddilac e.a. Dit geeft zoveel meer mogelijkheden om het lichaam in de juiste richting te sturen.
Haar doel is om op een efficiënte, simpele, maar effectieve manier de cliënt de juiste begeleiding te geven, zodat deze (weer) plezier krijgt in bewegen en vertrouwt in het goed functioneren van het eigen lichaam.

Educatie

  • Ballet school in Delft: Ballet pre-education
  • Conservatory of Brabant : Training performing dance
  • Conservatory of Rotterdam : Training to ballet teacher
  • Pilates mat education, course for seniors, pre and postnatal and breast cancer rehabilitation
  • Mindfulness course
  • Polestar Pilates Studio education