fbpx

MAT & PROPS MOTIVATION & INSPIRATION DAY” 

SUNDAY OCTOBER 8th 2023

9:30-10:30 Balans & Opening met

De kleine bal is Turid’s favoriete prop, omdat hij overal mee naar toe te nemen is en zoveel feedback geeft op elke beweging. Afhankelijk van hoe je hem gebruikt mobiliseert, stabiliseert, destabiliseert of ondersteunt de bal. In deze Masterclass geeft Turid je nieuwe ideeën en motivatie om de borstkas en ribben te openen, het bekken te mobiliseren en te stabiliseren, overbruggingsvariaties en speelsheid toe te voegen aan je mat practice! Hierna gaat die bal overal mee naartoe.

 10:45-11:45 Foamroller opfrisser met 

Voor de meesten is de foamroller een geliefd hulpmiddel voor myofasciale release doeleinden. In deze Masterclass pakt Devon de foamroller echter op een andere manier aan dan je misschien gewend bent. Je wordt uitgedaagd het te gebruiken voor stabiliteit en kracht, en als een speels hulpmiddel voor rek- en mobiliteitswerk.

Beginnend met een dynamische warming-up, ofwel door de roller vast te houden of erop te staan, spelen we met een breed scala aan oefenmogelijkheden in alle gebruikelijke matwerkposities: staand, zittend en liggend. Aan het einde van deze Masterclass heb je nóg meer reden om van je foamroller te houden.
12:00-13:00 Een boek of een blok is alles wat je nodig hebt met

In deze Masterclass laat Tatjana je zien hoe een minimale prop grote resultaten kan opleveren. Door slechts een blok te gebruiken, met een boek als back-up alternatief, ontdek je nieuwe manieren om je lichaams- en ruimtelijk bewustzijn te vergroten en daarmee een verbeterde bewegingscontrole. Tatjana gebruikt kennis uit haar brede ervaring als Pilates-docent, atleet, atletiekcoach en revalidatietrainer om je te helpen anders te denken over hoe je een voorwerp dat je al hebt op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden gebruikt. Na deze les heb je genoeg ideeën en inspiratie om het blok te gebruiken voor versterking, mobilisatie en herstel.

14:00-15:00 Verlengen & versterken met 

In deze Masterclass maakt Turid gebruik van een andere draagbare prop: de Dynaband. Het gebruik van deze platte elastische banden van verschillende weerstand is ontstaan in de fysiotherapie voor gebruik bij revalidatie, om spier- en bindweefsel te versterken en weer op te bouwen na een blessure. In de loop van de tijd zijn de banden ook populair geworden als zeer veelzijdig oefenhulpmiddel om het hele lichaam te versterkenen te mobiliseren. Turid neemt je mee naar nieuwe manieren om de dynaband te gebruiken en je bewegingsbereik te verlengen, zodat je de les met een vrij en verfrist gevoel kunt verlaten.

15:15-16:15 Beeld & Geluid met

 In deze Masterclass laat Devon je zien hoe het gebruik van je ogen, oren en andere zintuigen je beweging kan ondersteunen. Talrijke studies op het gebied van neurobiologie en motorisch leren hebben gewezen op de nauwe interactie die bestaat tussen onze zintuigen -met name visuele en auditieve- en de hersenen. Aangezien elke beweging in het lichaam in de hersenen wordt geproduceerd, betekent dit dat auditieve en visuele informatie uit onze omgeving een rol speelt bij het produceren, controleren en leren van bewegingen. Door te luisteren naar waar je bent in de ruimte, focuspunten te zoeken en te spelen met oogbewegingen en ademhaling, vergroot Devon je vermogen om te bewegen en je lichaam te beheersen op allerlei manieren.

UITVERKOCHT

Bodyvita 10 jaar jubileum 48 uur aanbieding vanaf 17 Augustus

1 Dag masterclass op 8 October –  5 masterclasses: €120.00 in plaats van €220,00   

 

 

EARLY BIRD PRIJZEN*  UITVERKOCHT!!!
½ Dag masterclasses:   9:30-13:00 €140.00        
½ Dag masterclasses: 12:00-16:30 €140.00 
1 dag 5 masterclasses: 9:30:00-16:30 €199.00
 PRIJZEN*  
½ Dag masterclasses: 9:30-13:00 €160.00
½ Dag masterclasses: 12:00-16:30 €160.00
1 dag 5 masterclasses: 9:30:00-16:30 €220.00

Om een factuur te ontvangen en te betalen via bankoverschrijving, mail ons op office@bodyvita.nl De plek kan pas gereserveerd worden na betaling.
*Alle prijzen zijn excl. Creditcard kosten.
*NIET TERUGBETAALBAAR / NIET INWISSELBAAR VOOR CREDITS

Thomas Eurlings

“Great classes by great teachers! Challenging but doable for everyone.”

Thomas Eurlings

Heleen Hülsmann

“Makes you happy; always!”

Heleen Hülsmann

Monique M.

“Best sunday activity in a long time! Tatjana,Devon and Turid made it very interesting, challenging without being too advanced for me. The day was over in no time! Highly recommend this!!!!”

Monique M.

Erica

“An absolutely amazing Sunday to challenge yourself in your own level. The trainers are informative and helpful. Highly recommended to everyone who loves Pilates !!!”

Erica

R.M.

“Great day! The structure is set up in such a way, that it builds upon each session so it is made easy to participate the entire day”

Elena

“Voelde me helemaal ‘opgeknapt’ na deze zondag ! Top instructeurs, mooie lokatie, lieve mensen!”

Elena

Ashkaine Hora Adema

“Zo een leuke dag!! Ook als je beginner bent een goede kickstart. En door genoeg pauze is het gemakkelijk vol te houden. Echt een dag om gelijkgestemden te ontmoeten en te leren van de masters.”
Ashkaine Hora Adema

Caitlin

“Ik heb met veel plezier Pilates-lessen voor zwangeren gevolgd bij Body Vita. De lessen waren uitdagend en steeds toegespitst op mijn persoonlijke situatie. Er was ook ruimte voor veel individuele aandacht. De lessen werden gegeven in een prettige ruimte. Nieuw, rustig, schoon en mooi! Ik zou het iedereen aanraden!”