fbpx

BODYVITA® PRESENTS: PILATES MASTER CLASSES 

PILATES MASTERCLASSES: MAT & PROPS MOTIVATIE & INSPIRATIE DAG

ZONDAG 13  NOVEMBER 2022

5 MASTERCLASSES VAN HET BODYVITA TEAM

ZET DE DATUM VAST EN VERTEL HET AAN JE VRIENDEN

bij “Chassé Dance Studio” in Amsterdam

‘’Ik ben nog aan het leren’’ – Michelangelo, 87 jaar oud

Bodyvita host met trots Mat Pilates Masterclasses met Tatjana Plotnikova, Devon Ress en Turid Dramé. De lessen zijn geschikt voor zowel Pilates-docenten als Pilaters-liefhebbers die graag hun Pilates-repertoire willen verdiepen en diversifiëren. In slechts één dag beloven we dat je veel inspiratie, kennis en oefentijd zult krijgen, zodat je vertrekt met het vertrouwen om de apparatuur op nieuwe manieren te gebruiken.

9:30-10:30

Massage & Bewustwording

Turid Dramé

Franklin Ball 

We trappen de Pilates Inspiration Day af met aandacht voor lichaamsbewustzijn en loslaten. In deze Masterclass laat Turid je ervaren hoe je body release en bewustwording kunt gebruiken als basis voor je practice. We masseren ons een weg door het lichaam; van de voeten tot het bekken, de ruggengraat en de schouders, helemaal tot aan je vingers. Je onderzoekt waar je lichaam wat vaster zit en gevoelige aanvoelt en aan welke gebieden je kan werken om balans en comfort in je lichaam te bereiken. Na deze les ben je bewust en voorbereid op de rest van deze leuke, inspirerende dag.

 

10:45-11:45

Elastic Fantastic

Devon Ress

Theraband

De theraband is licht van gewicht, gemakkelijk op te bergen en goedkoop in vergelijking met veel andere Pilates-apparatuur. Hoewel het gebruik van een theraband misschien niet nieuw voor je is, nodigt deze Masterclass je uit om nieuwe manieren te ontdekken om ons matwerk op te fleuren. Je zal de banden gebruiken om weerstand toe te voegen en de hoeveelheid krachtwerk te vergroten, en als een methode van feedback bij stabiliteitsoefeningen.In de klassieke Pilates maakte matwerk deel uit van het huiswerk van een cliënt. In deze les zal Devon op speelse wijze de theraband incorporeren om je te helpen zien en voelen hoeveel oefeningen met studioapparatuur kunnen worden vertaald in matwerk, terwijl je ook atletisch vermogen en weerstand toevoegt aan je lessen.

12:00-13:00

De vertrouwde tools op onbekende manier

Tatjana Plotnikova  

 Kleine Pilates Bal 22-26cm

Zit je een beetje vast in een sleur met de kleine bal? De bal is een van onze meest gebruikte props en je kan makkelijk terugvallen in oude oefeningen die je altijd hebt gedaan. In deze Masterclass laat Tatjana de vele manieren zien waarop je je bal van 22-26 cm kunt gebruiken om studenten te helpen begrijpen hoe hun lichaam werkt. Met de bal kunnen docenten beweging duidelijker uitleggen en het doel van een oefening sneller bereiken terwijl leerlingen meer uit hun les kunnen halen. De focus van deze Masterclass is om beter te kunnen communiceren met je leerlingen door de bal als hulpmiddel te gebruiken om meer ervaring dan uitleg toe te laten. Na deze les ben je voorbereid om de bal niet alleen als uitdaging te gebruiken, maar ook als hulpmiddel om geavanceerde oefeningen en concepten toegankelijker te maken.

14:00-15:00

 Magic Circle: Magisch en/of uitdagend?

Turid Dramé

Magic Circle

Joseph Pilates zou de eerste zijn die de magische cirkel uit de metalen ring maakte van een biervat en een paar houten blokken. Hoewel het een van de oudste stukken Pilates-apparatuur is, wordt de cirkel niet vaak gezien als een publiekstrekker. In deze Masterclass zal Turid je ervan overtuigen dat dit een prop is waar je veel meer mee kunt dan je denkt. De weerstand van de magische cirkel kan de stabiliteit en mobiliteit van de gewrichten bevorderen, evenals spierkracht en flexibiliteit.Turid helpt je ontdekken hoe de Magic Circle oefeningen kan uitdagen en/of ondersteunen door te kijken naar hoofd-nek- en schouderbewustzijn, de bekende “core control” , lengte van ruggenwervels, uitlijning van je benen en armen te vinden en wie weet wel meer. 

15:15-16:15 

Foot essentials 

Devon Ress

Franklin Balls en meer

Wat heb je de laatste tijd voor je voeten gedaan? 52 van de 206 botten in je lichaam bevinden zich in de voeten. Met 30 gewrichten en meer dan 100 zachte weefselstructuren zoals spieren, pezen en ligamenten in elke voet, dienen de voeten als je basis wanneer je staat of beweegt. Ondanks al het werk dat we tijdens sport, werk en dagelijks leven verzetten, geven weinigen van ons de voeten voldoende voor bereiding en zorg. Knie-, heup-, rug- en nekproblemen zijn vaak gerelateerd aan de voeten. Evenwicht, dat een voorwaarde is voor een goede beweging en lichaamsmechanica, hangt sterk af van een goede voethouding en mobiliteit. In deze Masterclass laat Devon je een breed spectrum van kracht-, balans- en mobiliteitswerk zien dat gericht is op het verbeteren en behouden van de voetgezondheid, evenals manieren om dit in je lessen en dagelijkse praktijk op te nemen.

VERKOOP BEGINT OP 13 SEPTEMBER

Early Bird Prijzen* :

  • De eerste 10 plekken “The full day”  – all masterclasses: €99.00 (excl. Credit card kosten).
  • De eerste 10 plekken inclusief “Props pakket” : €190.00 (excl. Credit card kosten).
  • De “Props pakket” inclusief: franklin balls, pilates small ball, theraband (1.5m),pilates magic circle – retail kosten €150.00.
  • Om via bankoverschrijving te betalen en een factuur te ontvangen, email ons op admin@bodyvita.nl

Prijzen * :

  • Full day – alle masterclasses: €150.00 (excl. Credit card kosten)
  • Full day – alle masterclasses incl props package €220.00 (excl. Credit card kosten)
  • De props pakket: franklin balls, pilates bal en theraband (1.5m), magic circle retail waarde €150.00
  • Om via bankoverschrijving te betalen en een factuur te ontvangen, email ons op admin@bodyvita.nl 

*  ANNULEREN NIET MOGELIJK

 		
Anonymous
I could do way more that I thougth.
Mireille M.
It was one of the nicest things to do for me: I never thought I could do an entire day of Pilates but it was such a nice / no fail environment.  It was easy to focus on your own level and get everything out of it that you wanted. Really excellent program, and couldn't have been a nicer day (oh yeah: could have used a massage afterwards!)
Anonymous
More shoulder awareness after doing classes. I felt good!!!!
Anonymous
Good to move again in a bigger group! Great to see diferent teachers !
Margo V.
New ideas to introduce to the classes!
Daphne Y. 
Well organized, fun and supported full day Masterclass! I would definitely sign up for another one, if offered . Thanks!
Anonymous
A lot of variations with simple props.
Bedankt voor de inspirerende dag! Ik heb ontzettend veel glucose in mijn hersenen verbrand en daarna heerlijk geslapen. Ik hoop dat ik het meeste kan onthouden en door kan geven.
Jaqueline
Using the props is new to me.
Rita M.
I feel energized! Nice for my shoulders as I have a desk job.