fbpx

BODYVITA® PRESENTS PILATES EVENT “MAT & PROPS MOTIVATION & INSPIRATION DAY” 

Zondag 12 Maart in “Chassé Dance Studio” in Amsterdam

“I AM STILL LEARNING”  – Michelangelo at age of 87

9:30-10:30
Handige Handdoek  met
Turid Dramé
In deze Masterclass werk je met iets dat je vast al hebt: een handdoek. Turid zal je laten zien hoe dit eenvoudige voorwerp zowel complexiteit als gemak kan toevoegen aan je mat-training. De handdoek glijdt, ondersteunt, faciliteert en daagt je uit. De ondersteuning en stabiliteit van de handdoek nodigt uit tot kernactivering en kan helpen het bewegingsbereik en de bewegingscontrole te verbeteren. Turid geeft je nieuwe ideeën en een beter begrip van hoe een ogenschijnlijk alledaags voorwerp een wereld van mogelijkheden kan openen wanneer het wordt gebruikt met de Pilates-principes.

 

10:45-11:45 Rotational flow met

Zijn de botten of spieren in je lichaam recht? Dus waarom zouden onze bewegingen dat moeten zijn? Spinale rotatie of beweging in het dwarsvlak komt voor in bijna elke sport en ook in onze dagelijkse activiteiten. In de klassieke mat training komen we echter gemakkelijk een beetje te vast te zitten in het sagittale vlak of bewegingen in één vlak. In deze Masterclass neemt Devon je mee op een reis van continue rotatiebewegingen die zowel dagelijkse activiteiten als therapeutische en atletische training ondersteunen. Je zult wervelen, draaien, zwieren, kronkelen, buigen, glijden, kantelen en onderzoeken hoeveel bewegingen beschikbaar en haalbaar zijn als je nieuwsgierig en speels durft te zijn in je training.

 

12:00-13:00 Bezemsteel met

In deze workshop laat Tatjana je zien hoe je een eenvoudige bezemsteel kunt gebruiken om creativiteit en uitdagingen toe te voegen aan je Pilates-practice. Ze zal je zowel variaties leren op klassieke oefeningen, als innovatieve nieuwe tricks die gericht zijn op het verbeteren van mobiliteit, flexibiliteit en kracht. In deze Masterclass zal ook tijd worden besteed aan specifiek werk om de kinesthetische controle te verbeteren – iets dat steeds belangrijker wordt naarmate het leven meer en meer sedentair wordt. Verwacht op meerdere vlakken en onverwachte manieren te werken terwijl je ontdekt wat een geweldig hulpmiddel de bezem eigenlijk is. 

14:00-15:00 Pilates in een Flow: op de grond staan en terug omhoog met
Turid Dramé
In deze Masterclass werk je met de misschien wel grootste “prop” die je ooit zult bezitten: je lichaam. Met geen andere referentiepunten dan je lichaam, geest, adem en je verbinding met het oppervlak onder je, zul je ervaren hoe afzonderlijke bewegingen aan elkaar kunnen worden geregen tot een naadloze energetische stroom. Turid zal laten zien hoe deze manier van bewegen bijdraagt aan je algehele gevoel van welzijn door de bloedsomloop, de zuurstof omzetting en de lymfestroom te stimuleren. Net zoals je misschien de energiedip na de lunch ervaart, zorgt deze Masterclass ervoor dat je de rest van de dag weer vol energie weer op de been komt.

15:15-16:15 Stoel zonder armleuningen met
Devon Ress
Je hebt vast wel eens gehoord dat zitten slecht voor je is. De gemiddelde volwassene in Nederland zit dagelijks tussen de 6 en 12 uur; toch haalt slechts ongeveer de helft van ons de aanbevolen 150 minuten wekelijkse beweging. Een goede reden om de stoel voor een beter doel te gebruiken. Met behulp van een gewone eetkamerstoel geeft Devon je inspiratie en ideeën voor een breed scala aan oefeningen gericht op stabiliteit, balans, feedback, proprioceptie, balans en inversies. Deze Masterclass voegt een extra uur zitten toe aan je dag, maar verwacht niet veel te zitten!

 

EARLY BIRD PRIJZEN*
voor eerste 10 plekken
½ Dag masterclasses:
9:30-13:00
€140.00
½ Dag masterclasses: 
12:00-16:30 
€140.00

1 dag 5 masterclasses: 
9:30:00-16:30
€199.00
PRIJZEN*

 

½ Dag masterclasses:
9:30-13:00
€160.00
½ Dag masterclasses: 
12:00-16:30
€140.00
1 dag 5 masterclasses: 
9:30:00-16:30
€220.00

 

Om een factuur te ontvangen en te betalen via bankoverschrijving, mail ons op office@bodyvita.nl De plek kan pas gereserveerd worden na betaling.
*Alle prijzen zijn excl. Creditcard kosten.
*NIET TERUGBETAALBAAR / NIET INWISSELBAAR VOOR CREDITS

Thomas Eurlings

“Great classes by great teachers! Challenging but doable for everyone.”

Thomas Eurlings

Heleen Hülsmann

“Makes you happy; always!”

Heleen Hülsmann

Monique M.

“Best sunday activity in a long time! Tatjana,Devon and Turid made it very interesting, challenging without being too advanced for me. The day was over in no time! Highly recommend this!!!!”

Monique M.

Erica

“An absolutely amazing Sunday to challenge yourself in your own level. The trainers are informative and helpful. Highly recommended to everyone who loves Pilates !!!”

Erica

R.M.

“Great day! The structure is set up in such a way, that it builds upon each session so it is made easy to participate the entire day”

Elena

“Voelde me helemaal ‘opgeknapt’ na deze zondag ! Top instructeurs, mooie lokatie, lieve mensen!”

Elena

Ashkaine Hora Adema

“Zo een leuke dag!! Ook als je beginner bent een goede kickstart. En door genoeg pauze is het gemakkelijk vol te houden. Echt een dag om gelijkgestemden te ontmoeten en te leren van de masters.”
Ashkaine Hora Adema

Caitlin

“Ik heb met veel plezier Pilates-lessen voor zwangeren gevolgd bij Body Vita. De lessen waren uitdagend en steeds toegespitst op mijn persoonlijke situatie. Er was ook ruimte voor veel individuele aandacht. De lessen werden gegeven in een prettige ruimte. Nieuw, rustig, schoon en mooi! Ik zou het iedereen aanraden!”