fbpx

BODYVITA® PRESENTS PILATES EVENT “MAT & PROPS MOTIVATION & INSPIRATION DAY” 

Zondag 10 Maart in “Chassé Dance Studio” in Amsterdam

“I AM STILL LEARNING”  – Michelangelo at age of 87

9:30-10:30 Smelten en masseren met Franklin-ballen
Turid Dramé 

“Voordat het lichaam getraind kan worden, moet het eerst begrepen worden”

En om die reden trapt Turid Dramé onze dag af met een Franklin Ball Masterclass. De Franklin-methode bestaat al meer dan 30 jaar. Aan de basis ligt de overtuiging dat het begrijpen van wat het lichaam nodig heeft, en dienovereenkomstig trainen, blessures helpt voorkomen en het welzijn maximaliseert. In een cultuur waarin we voortdurend worden aangespoord om ons te concentreren op wat er mis is met ons lichaam in plaats van de functie en mogelijkheden ervan te onderzoeken, is deze methode relevanter dan ooit. Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je Masterclass-dag haalt, helpt Turid je met behulp van de Franklin Balls om in harmonie te komen met je lichaam, zintuigen en blokkades. Van voeten tot benen tot bekken, wervelkolom, schouders, nek en hoofd: het zijn allemaal massages, verlengd en ontwaakt voor de rest van de dag.

 

10:45-11:45 Blokfeest, deel 2

In deze Masterclass laat Devon je zien hoe een minimale prop grote resultaten kan opleveren voor je matoefeningen. Met alleen een blok (met een boek als back-upalternatief) ervaar je nieuwe manieren om het lichaams- en ruimtelijk bewustzijn te vergroten, betere feedback te vinden en daardoor de bewegingscontrole te verbeteren. Devon zal putten uit zijn eigen uitgebreide ervaring als Senior Pilates-trainer en verkennende beweger om u te helpen anders na te denken over hoe u een rekwisiet die u al heeft, op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden gebruikt. Na deze les zul je volop ideeën hebben over hoe je het blok kunt gebruiken om te stabiliseren, de proprioceptie uit te dagen, te spiralen, te verlengen en te versterken, en vooral om uit je reguliere bewegingssleur te komen.

 

12:00-13:00 Ademhalen – Next Level

In deze tweedelige Masterclass helpt Tatjana je de diepgaande impact van ademhalen op zowel de fysieke als emotionele aspecten van je welzijn te onderzoeken. 

Deel 1: De knopen losmaken. In het eerste deel concentreren we ons op ontspannende ademhalingstechnieken. Tatjana zal je helpen  te verdiepen in de kunst van het ademhalen, om de knopen van onuitgesproken emoties die mogelijk in je lichaam aanwezig zijn, te lokaliseren en los te laten. Door middel van zachte, bewuste ademhalingsoefeningen begin je aan een reis om ruimte binnenin te creëren, waardoor emotionele ontlading en ontspanning worden bevorderd.                                                                                                Deel 2: Geavanceerde technieken en transformaties In het tweede deel introduceert Tatjana geavanceerde ademhalingstechnieken. Terwijl je je ademhaling naar een hoger niveau tilt, wees voorbereid op een transformerende ervaring. Gebaseerd op haar rijke ervaringen als atleet, Pilates-professional, atletiekcoach en revalidatietrainer, zal Tatjana je helpen de diepgaande verbinding tussen ademhaling, beweging en emotionele ontlading te omarmen. Tatjana Plotnikova’s unieke benadering van ademen biedt je een holistisch begrip van de kracht ervan, waardoor je met hernieuwd bewustzijn en veerkracht door de complexiteit van zowel lichaam  als geest kunt navigeren en kunt ontdekken hoe je ademhaling je kan ondersteunen bij zowel training als het dagelijks leven.

 

14:00-15:00 Machine op de Mat
Turid Dramé

In deze masterclass gaat Turid zich verdiepen in het samenspel tussen de Pilatesmat en de Reformer. Met haar uitgebreide achtergrond als beweger, Polestar Mat-docent en Senior Apparatus-trainer brengt Turid een schat aan ervaring en een schat aan inzichten met zich mee om uw passie voor Pilates nieuw leven in te blazen. Van Zwanen tot Darten, van Voeten in Straps tot beencirkels, van armwerk tot voetenwerk en door alle Teasers die je hart ooit zal begeren, Turid laat je ervaren hoe deze bewegingen naadloos overgaan tussen de mat en de reformer. Of u nu een doorgewinterde beoefenaar of een ervaren Pilates-liefhebber bent, of u uw dagen nu doorbrengt in een Reformer-studio of op de mat, “Machine on the Mat” zal uw begrip verrijken en uw bewondering voor de kunst van Pilates nieuw leven inblazen. Maak je klaar om samen te spelen en te ontdekken!

15:15-16:15 Pilates Speeltuin
Devon Ress

Om onze dag met een goed gevoel af te sluiten, zal Devon Ress bewijzen dat je soms alleen een mat en een uur nodig hebt om je Pilates-oefening te transformeren. Maak je klaar om te bewegen, dansen, onderzoeken en spelen terwijl je de eindeloze mogelijkheden verkent die een mat en een uur kunnen bieden. Deze les gaat niet alleen over de training; het is een uitnodiging om de fijne kneepjes van je eigen lichaam te onderzoeken, nieuwe verbindingen te ontdekken en op speelse wijze het potentieel van elke beweging te verkennen. Devon’s begeleiding zal je aanmoedigen om de bewegingsvrijheid te omarmen, waardoor een gevoel van vreugde en creativiteit wordt bevorderd, ook als je wordt uitgedaagd. Deze dynamische Pilates Flow is een les die is ontworpen om je inspiratiedag met energie af te sluiten, klaar om te overwinnen wat er nog over is van de winter en je met vreugde en kracht de lente in te nemen.

 

EARLY BIRD PRIJZEN
voor eerste 10 plekken
Hele dag 5 masterclasses:
9:30-16:30
€100.00

 

Losse  masterclass* :
9:30-16:30
€40.00 
* kan geboekt worden met groepslessen kaart

Om een factuur te ontvangen en te betalen via bankoverschrijving, mail ons op office@bodyvita.nl De plek kan pas gereserveerd worden na betaling.
*Alle prijzen zijn excl. Creditcard kosten.
*NIET TERUGBETAALBAAR / NIET INWISSELBAAR VOOR CREDITS

Thomas Eurlings

“Great classes by great teachers! Challenging but doable for everyone.”

Thomas Eurlings

Heleen Hülsmann

“Makes you happy; always!”

Heleen Hülsmann

Monique M.

“Best sunday activity in a long time! Tatjana,Devon and Turid made it very interesting, challenging without being too advanced for me. The day was over in no time! Highly recommend this!!!!”

Monique M.

Erica

“An absolutely amazing Sunday to challenge yourself in your own level. The trainers are informative and helpful. Highly recommended to everyone who loves Pilates !!!”

Erica

R.M.

“Great day! The structure is set up in such a way, that it builds upon each session so it is made easy to participate the entire day”

Elena

“Voelde me helemaal ‘opgeknapt’ na deze zondag ! Top instructeurs, mooie lokatie, lieve mensen!”

Elena

Ashkaine Hora Adema

“Zo een leuke dag!! Ook als je beginner bent een goede kickstart. En door genoeg pauze is het gemakkelijk vol te houden. Echt een dag om gelijkgestemden te ontmoeten en te leren van de masters.”
Ashkaine Hora Adema

Caitlin

“Ik heb met veel plezier Pilates-lessen voor zwangeren gevolgd bij Body Vita. De lessen waren uitdagend en steeds toegespitst op mijn persoonlijke situatie. Er was ook ruimte voor veel individuele aandacht. De lessen werden gegeven in een prettige ruimte. Nieuw, rustig, schoon en mooi! Ik zou het iedereen aanraden!”