fbpx

Pilates Zwangerschapslessen met Violeta Gago

Het begin van de reis van de zwangerschap is een transformerende ervaring, zowel fysiek als emotioneel. Nu meer dan ooit is het verzorgen van uw lichaam en geest van het allergrootste belang, zowel voor u als voor uw kleintje.

Misschien is je verteld dat je dit niet en dat niet moet doen tijdens je zwangerschap. Daarom is Violeta Gago hier om je door deze spannende, soms intimiderende, maar mooie periode van je leven te loodsen. In deze cursus zal ze zich richten op de dingen die je KUNT doen om je lichaam te versterken en voor te bereiden op de bevalling en postnataal herstel.

Waarom zwangerschapspilates?

Zwangerschapspilates is niet zomaar een training; het is een holistische aanpak om jouw veranderende lichaam te ondersteunen. Onder begeleiding van Violeta Gago, een doorgewinterde Pilates-instructeur, ervaar je oefeningen die speciaal zijn ontworpen voor zwangere lichamen, en zul je het gevoel hebben dat je jezelf nog steeds veilig kunt trainen en uitdagen op een manier die zowel voedzaam als krachtig aanvoelt.

Wat is anders?

Omdat je lichaam tijdens de zwangerschap voortdurend verandert, voelen veel vrouwen zich gefrustreerd als ze niet meer kunnen sporten zoals vroeger. In deze zwangerschapscursus wil Violeta je helpen focussen op de dingen die jouw zwangerschap tot een lonende en bevredigende reis zullen maken. Wat deze cursus onderscheidt van onze andere reformerlessen is een sterkere focus op stabiliteit en het versterken van de spieren die nu meer belast worden, of die tijdens en in de maanden na de bevalling met meer spanning te maken zullen krijgen. Violeta zal u helpen de nodige stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen met oefeningen die zijn afgestemd op het verlichten van veelvoorkomende ongemakken, het verbeteren van de kracht van de bekkenbodem en het bevorderen van een sterke, gezonde postnatale periode.

Je leert ook oefeningen die helpen bij het herwinnen van kernkracht, het aanpakken van spieronevenwichtigheden en het bevorderen van het algehele welzijn na de bevalling. De alomvattende aanpak van Violet zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht het stadium van de zwangerschap, zich gedurende deze drie maanden verzorgd en ondersteund zal voelen.

Je bent niet “slechts een lichaam”:

Zwangerschap is een tijd van diepgaande verbinding tussen lichaam en geest. Door middel van bewuste bewegingen en ademhalingstechnieken helpt Violeta je een dieper bewustzijn van je lichaam te ontwikkelen, waardoor een positieve mindset tijdens de zwangerschap wordt bevorderd. Bovendien gaat onze Zwangerschapspilatescursus niet alleen over de oefeningen; het gaat over het opbouwen van een ondersteunende gemeenschap van aanstaande moeders. Je deelt ervaringen, zorgen en triomfen met je collega’s en creëert duurzame verbindingen terwijl je samen door deze transformerende periode navigeert.

De lessen beginnen vanaf 19 april tot 28 juni, waarbij Violeta 3 weken zal wijden aan enkele zeer belangrijke thema’s:

In april gaan we werken aan wervelkolommobiliteit & balans. Naarmate de zwangerschap vordert, treden houdingsveranderingen op en wordt bewegen een grotere uitdaging. Door aan de mobiliteit en het evenwicht van de wervelkolom te werken, kunt u zich aanpassen aan de veranderingen in uw lichaam, zodat u beter kunt bewegen, voelen en ademen.

In mei ligt onze focus op bekkenstabiliteit en veilig kernwerk. Het handhaven van de stabiliteit is van cruciaal belang bij elke activiteit die u doet, of dat nu sport, werk of huishoudelijke taken zijn. Bovendien, hoewel sommige bronnen je misschien hebben verteld om je kern in deze periode volledig op een laag pitje te laten staan, is de waarheid dat je kern je nog steeds moet ondersteunen. Het kan moeilijk zijn om te weten wat veilig en gepast is en wat niet. Daarom zorgt Violeta ervoor dat u de juiste en meest effectieve oefeningen krijgt waardoor u zich goed voelt en beter beweegt.

Als juni aanbreekt, verschuift onze aandacht naar de voeten en benen. Naarmate u wat zwaarder wordt, kunnen voeten en benen moe worden. Violeta geeft je oefeningen en hulpmiddelen om de vermoeidheid en gezwollen voeten waarmee je te maken kunt krijgen, te bestrijden.

Het laatste thema van de cursus zal het bovenlichaam en de ademhaling zijn. Alleen al de grootte van je buik zal je ademhaling uitdagen. Ademen is ook een uitstekend hulpmiddel om je te helpen bij de bevalling en de stress die gepaard gaat met een grote levensveranderende gebeurtenis, zoals het binnenhalen van een ander wezen in dit leven. Wanneer de buik zwaarder wordt, vraagt ​​dit ook veel van uw bovenrug en zorgen wij ervoor dat uw armen en rug klaar zijn voor de taken die bij het verplegen en verzorgen van uw kleintje komen kijken.

Maak kennis met Violeta Gago:

Met een schat aan ervaring in zowel Pilates als prenatale zorg, brengt Violeta passie, expertise en een verzorgende benadering mee naar elke sessie, waardoor u zich zelfverzekerd, ondersteund en krachtig voelt.

Als je klaar bent om aan deze nieuwe, opwindende, versterkende reis voor je lichaam en geest te beginnen, stuur dan een e-mail naar office@bodyvita.nl om je te registreren.