fbpx

Introductie

Marit is geboren en getogen in Noorwegen, en na meer dan tien jaar in het buitenland te hebben gewoond, vestigde ze zich in 2014 in Amsterdam. In haar jeugd was Marit actief in vele sporten: voetbal, paardrijden, voltige, snowboarden en skiën. Sport en beweging was altijd haar passie, maar ze maakte er letterlijk per ongeluk een carrière van. In 2008 kreeg ze een ongeval dat resulteerde in een gecompliceerde dijbeen- en heupoperatie en nam ze afscheid van haar werk als ontwikkelingsadviseur, om tijd te nemen voor de noodzakelijke revalidatie om weer vrij te kunnen lopen en bewegen. Het was in deze periode dat haar fysiotherapeut Pilates-lessen aanbeveelde. Het was liefde bij de eerste heupextensie Pilates hielp haar niet alleen om te herstellen van haar blessure, maar ze voelde zich ook beter in haar lichaam dan ooit tevoren. Marit is nooit meer teruggekeerd naar haar eerdere werk als ontwikkelingsadviseur, schoolde om en verdient nu haar brood met het delen van haar liefde voor beweging met anderen.

Na een aantal jaren als Pilates-instructeur, personal trainer en revalidatietrainer te hebben gewerkt, besloot ze een extra opleiding te doen, fysiotherapie en vandaag de dag verdeelt ze haar tijd tussen het werken in een fysiotherapie kliniek en het geven van Pilates en fitness.

Met een diploma in fysiotherapie heeft Marit een scherp oog voor de bewegingsbehoefte van verschillende sporten en activiteiten, en is in staat om geïndividualiseerde programma’s te creëren om het risico op blessures te minimaliseren, of om een reeds opgetreden blessure te herstellen. Daarnaast heeft Marit ook specifieke competentie op het gebied van training voor mensen met osteoporose, de ziekte van Parkinson en sportspecifieke blessures bij hardlopen, balsporten (handbal, voetbal, rugby etc.) en dans.

Haar stijl van lesgeven is creatief, waarbij invloeden van klassieke Pilates worden gecombineerd met andere beweging disciplines, fysiotherapie en lichaamswerk. Het levensdoel van Marit is om haar klanten te helpen de vrijheid en het plezier van beweging te ontdekken op een manier die uitdagend, duurzaam en leuk is.